Aalborg havn

Aalborg havn bliver markedsført som krydstogtsdestination, og her på det sidste er der øget fokus på tiltrækning af super yachts. Havnen samarbejder med VisitAalborg og Aalborg Kommune mod dette mål. Her bliver der især gjort opmærksom på Nordjyllands skønne natur, sightseeing muligheder og smukke byer.

Aalborg Havn ejer over 3 mio. m2 godt beliggende havnearealer. Østhavnen er tæt på motorvej, jernbane og Aalborg lufthavn. Alle arealerne er godkendt til havne- og transportaktiviteter.

Aalborgs Havns arealer ligger på Centralhavnen, tæt på byens centrum og på Aalborg Østhavn 10 km fra bymidten. De fleste arealer i Centralhavnen er udnyttet intensivt, men på Østhavnen findes der store arealer, der kan udbygges og udvikles. Blandt de nuværende brugere af erhvervsejendomme på Østhavnen er Carlsberg A/S, der har nydt godt af nærheden til motorvejen og jernbanespor. Grillmestrene hos Weber har fra 2011 været i stand til at håndtere og distribuere 250.000 grill til Danmark, Norge, Finland og Baltikum, takket være det nylige distributionscenter på Aalborg Havn.

Det var lidt om businessdelen, men der er også blevet renoveret med henblik på byens beboere og turister. Aalborgs havnefront har i løbet af de seneste år gennemgået en omfattende og dybtgående renovering. Tidligere var havnefronten byens travle industrikvarter, men nu kan man opleve spændende gastronomi, fascinerende arkitektur og hyggeligt byliv.

I Jomfru Ane Parken ved havnefronten kan man på en solrig dag se mange mennesker, der hygger, spiller bold på banerne, eller bader i Aalborg Havnebad. Arkitekturen, som du kan undersøge, omfatter for eksempel Utzon Center, Musikkens Hus og kulturhuset Nordkraft. I Nordkraft kan man gå til koncert, se kunstudstillinger eller film.