Esbjerg Havn

Esbjerg Havn er Danmarks eneste offshorehavn og den forsyner de danske oliefelter i Nordsøen. Kæmpevindmøllerne til vindmølleparken på Horns Rev udskibes også herfra. Færger sejler til Fanø og til Harwich i England. Mellem Esbjerg og Fanø bruges der to mindre bilfærger, der sejler 3 gange i timen midt på dagen og 1 gang i timen om morgenen. Der er også fine cykel- og vandrestier på Fanø, så du kan tage cyklen med på færgen. Overfarten tager 12 minutter. Færgen mellem Esbjerg og Harwich sejler op til fire gange om ugen i højsæsonen.

Esbjerg Havn

Esbjerg Havn (Kilde: Google Maps)

Oplevelsesmuligheder for turister på Esbjerg Havn omfatter havnerundfart og sælsafari; kutterture; og museumsfyrskibet Horns Rev.

Fiskekutterture i Vadehavet tilbydes med Fiskeri- og Søfartsmuseets fiskekutter E1 Claus Sørensen. På turene bliver der fisket med bomtrawl, hvilket giver mulighed for at studere Vadehavets fisk og andre havdyr. Vadehavets rige fugleliv kan også hyppigt ses på turene, ligesom sæler. Turen varer omkring 2 timer og varmt tøj, regntøj og gummistøvler anbefales.

For dem, der absolut vil se sæler, er sælsafari og havnerundfart nok det bedste valg. Man kan tage med FanøFærgen.

Museumsfyrskibet Horns Rev er verdens største bevarede træfyrskib. Der er udstilling om bord, som viser, hvordan livet har været om bord, og hvordan man har arbejdet der. Skibet er bevaret og ser ud næsten, som da det sidst var i drift. Skibet blev bygget i 1912 i Fåborg.

Busture på Esbjerg Havn med en guide tager halvanden time. Her kan du komme rundt på hele det afspærrede havneområde og komme tæt på havvindmøller, boreplatforme m.v. Esbjerg Turistbureau kan informere om datoer og billetsalg.