Se London, Paris og Berlin fra en anden vinkel

cykelordningerMomondo har udarbejdet en infografik, der danner overblik over offentlige cykelordninger i nogle europæiske storbyer: London, Paris, Berlin, Amsterdam og Nice.

Ideen er at vise folk, hvor ideel en transportmåde cyklen er, selv ude i de store byer. Den gør det muligt for rejsende at opleve byer på en helt anden måde, fx kommer man mere tæt på end man ville fra turistbussen.

Alligevel kommer man til at betale mindre for at leje en cykel end for en rundtur med turistbussen. En anden fordel er, at man undgår køer, fordi man har større frihed over sin tidsplan og over, hvor man vil stoppe undervejs, i modsætning til det, man ville opleve på stoppesteder med gruppen fra turistbussen.

Du kan nemt finde fly og hotel via Momondo, og så kan du bruge cykelordningerne for at bevæge dig rundt på rejsemålet. Hvis vi tager London som et eksempel, er der 570 stationer med cykler i centrum og aldrig mere end 400 meter imellem dem.

Londons farverige borgmester, Boris Johnson, satser stort på cyklen som en transportmåde i byen, og derfor bliver der investeret millioner i at gøre byen mere cykelvenlig. Det koster dog ikke kassen at bruge cykelordningen, du kan fx cykle i tre timer for kun 15 GBP.

Se London, Paris og Berlin fra en anden vinkel